Follow Me on Pinterest

Friday, October 31, 2008

Boooooooooo! Cadılar Bayramı Kutlu Olsun ( Happy Halloween )



Cadilar Bayrami geldi catti ve hazirlik olarak ben bugune ozel cookie yapmayi tercih ettim. Ilk defa deneyegim bir susleme yani Royal Icing ile cookie'lerimi susledim. Burada cogunlukla tercih edilen bir susleme stili. Bir cok siteden arastirdim tariflerde hep "meringue powder" kullanilmis. Marketleri sordum sorusturdum bulma imkanim pek olmadi sadece internet uzerinden siparis vermem gerekli idi o da bugune yetismezdi, ama farkli sekilde yapimini Pastaci'dan bulma imkanim oldu. Sizde Royal Icing tarifine ulasmak isterseniz buradan tiklayarak ulasabilirsiniz.

Malzemeler

125 gr oda sicakliginda margarin
1 su bardagi toz seker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 pakey hamur kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi misir nisastasi
Aldigi kadar un (yaklasik 2 su bardagi kadar)

Derin bir kapta malzemelerin tumunu karistirarak kulak memesi yumusakliginda hamur elde ediniz. Duz bir zeminde hamurunuzu 1 cm kalinliginda aciniz ve elinizdeki cookie kaliplari ile sekil veriniz. Eger elinizde kalip yoksa bu isi bir cay bardagi da gorebilir. Spatula yardimi ile sekilli cookie'lerimizi tepsimize dizdim. Asagida resimleri ekledim nasil yaptigim ile ilgili. Ilk defa yapan birisi icin gormeden anlasilmasi zor olabilir.





Pastaci'dan aldigim Royal Icing Tarifini de uyguladim. Yan resimde goruldugu gibi kivami krem santi gibi oluyor. Tavsiyem cookie'ler pistikten sonra yapiniz hatta cookie'lerin bayagi sogumasina izin veriniz. Aksi takdirde kremamiz uzerinde eriyebilir. Siz cookie'lerinizin sogumasini beklerken de icing'de donabilir. :)
Daha sonra gida boyalari ile renklendirerek suslemesini yapabilirsiniz. Hatta uzerlerini renkli sekerler ile de dekor edebilirsiniz yada gida boyalariniz ile kurdanin ucu ile de resimler cizerek de renklendirebilirsiniz.
Unutmadan belirteyim kurumasi uzun suruyor yaklasik olarak benim cookie'lerim 2-3 saatte tam anlami ile kurudular.
Iyi eglenceler...

Wednesday, October 29, 2008

Keşkül (Yalancı)



Malzemeler

1 lt sut
1 su bardagi seker
1 adet yumurta sarisi
2,5 corba kasigi misir ozu nisasta
1 corba kasigi hindistan cevizi
1 paket vanilya
Tarcin, ceviz

Derin bir kapta seker ve sut karistirilarak kaynatilir. Ayri bir yerde yarim bardak sutun icinde yumurta sarisi, nisasta ve hindistan cevizi ezilir. Kaynamakta olan sekerli sute yavas yavas eklenir. Bir kac dakika daha kaynatildiktan sonra atesten alinip vanilya ekleyerek karistirilir ve 10 dk kapak kapali dinlendirilir. Sicakken servis tabaklarina alinir uzerini ister tarcinla, ister hindistan cevizi isterseniz robottan gecirilmis ceviz ile susleyebilirsiniz.



Ceviz ve tarcin benim tercihim oldu goruntu olarak da cok guzel gosteriyor.
Afiyet olsun...

Friday, October 24, 2008

Iyiki Dogdun Gamze ve Duru



Kac yil oldu birlikte dogum gunu kutlayamadik. Insallah onumuzdeki yillarda beraber kutlama sansimiz olur.

Sevgili yegenlerimin dogum gunu icin annemiz cok guzel iki secit pasta yapmis ve bende buradanda onlarin dogum gunlerini kutlamak istedim. Ve o muhtesem pastalari burda sizinle paylasmak istedim. Neden iki pasta, cunku boncuklarim benim ikiz olmamalarina ragmen :) dogum gunleri ayni gun. Dolasiyla annemiz ikisinede ayri ayri pasta yapmis.
Annemizin ellerine saglik. Bu arada senden o guzel minik kayisi kurabiyelerinin resimler ile tarifini bekliyorum.

Iyiki dogdun Ay Yuzlum Gamzem, Iyi dogdun Minik Citlenbikim Durum!

Friday, October 17, 2008

Kayısılı Cupcakes (Halloween Yaklasirken)



Halloween yaklasirken tabiki bizde bu sene ev ici hazirliklarimiza basladik. Bahcemizde korkuluk, kapimizin onunde her evde oldugu gibi kabaklarimizi dizdik. En son hafta orumcek aglarimiz koyar ve mezar tasimizida dikeriz. Veeee bol bol sekerlerle evi doldurduktan sonra halloween'e haziriz demektir. Gelsin minikler ....

Minigimizn kostumu bile hazir. Henuz kendisi anlayacak yasta olmamasina ragmen hic bir cocuk kostumsuz kalmamali. Bu halloween oglumun ilki olacak. Bende oglusumun ilk halloweenini yani TR deki soylem ile cadilar bayramini cupcake'lerimle kutlamak istedim. Her zaman oldugu gibi hizli ve yapimi basit bir tarif seciyorum.

Malzemeler

3 seker -2 yumurta -3 un olarak (aciklamasi chocolatefall tarifinde bulabilirsiniz.
1 cay bardagi yogurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon kabugu rendesi
1/2 limon suyu
1 su bardagi kuru kayisi (suda az kaynatilmis, yumusatilmasi icin)
Uzerini suslemek icin renkli sekerler
Hazir vanilyali puding ve sut

Seker ve yumurtayi derin bir kapta iyice karistiriniz, bu sefer ben vanilyayida ekleyerek karistirdim. Daha sonra yogurt, kabartma tozu, limon kabugu rendesi, limon suyu ekleyerekten tekrar karistirin. En son olarak yumusamis olan kayisilarimizi kup kup keserek karisimimiza ekleyiniz ve kasikla karistiriz.
Daha sonra kucuk kek kaliplarina bu karisimizi esit miktarlarda dokunuz. 175-180 derecelik firinda pisiriniz. Benim firinimda 20 dk da pistiler.



Keklerimizin pismesine yakin pudingimizi hazirlayiniz ama sut olcusunu tarif edilenin 1/4 oraninda azaltarak pisiriniz. Amac pudingimizi biraz daha katilastirmak. Keklerimiz pistikten sonra uzerilerini keserek duzlestirdim, pudingimizin yanlardan cok akmamasi icin. Daha anlasilir olmasi icin yukariya resmini ekledim.
Uzerlerine pudingimizi surdum ve renkli sekerlerimizle sonbahar ve halloweene uygun olarak susledim.
Tabi kalan kek parcalarini daha sonra ben kahvem ile keyifle yedim. :)



Miniklere afiyet olsun...

Thursday, October 9, 2008

Amerikan Usulu Lahana Salatası ( Coleslaw )

100_0653.JPG

Gecenlerde haftasonu arkadaslarimizin evine davete gitmistik. Octoberfest festivali icin kutlama vardi. Bu aslinda Almanlarin festivali ama iste amac kutlayalim bir seyler bir araya gelelim. :) Baktim benim cok sevdigim geleneksel lahana salatasindan yapmislar. Ama bu bizim bildigimiz gibi bir salata degil yani bol limon, bol zeytinyagli degil. Dostlarimiz Amerikali oldugu icin, kendi ulkelerinin geleneksel salatasini yapmislar. Nasil bizim Coban Salatamiz var ise onlarinda Coleslaw'lari var. Gerci cok cesit tarifleri var, ilerde diger cesitlerinede yer verecegim. Misafirlerinize degisik bir tat sunmak isterseniz, yapimi gayet basit ve malzeme acisindan da bulmasi cok kolay bir tarif.

Malzemeler

1 adet lahana (ic kismi)
2 adet orta boy havuc
3-4 adet salatalik tursusu
1 adet kucuk boy sogan
4-5 yemek kasigi mayonez
3-4 tatli kasigi elma sirkesi
1 tatli kasigi seker
Tuz

Derin salata kabina lahanayi ince ince kiyiniz. Havuclari rendenin ince kismindan rendeleyip ekleyiniz. Salatalik tursularini kalin rende yapip ekleyiniz. Soganlari da mumkun oldugunca ince kiyip onuda diger malzemelerin uzerine ekleyiniz.
Daha sonra mayonez, sirke, az tuz ve sekeri ekleyerekten cok iyi bir karisim yapiniz. 15-30 dk bekletip malzemeler marine olduktan sonra kayik tabakta servis yapiniz.
Afiyet olsun.