Follow Me on Pinterest

Thursday, October 9, 2008

Amerikan Usulu Lahana Salatası ( Coleslaw )

100_0653.JPG

Gecenlerde haftasonu arkadaslarimizin evine davete gitmistik. Octoberfest festivali icin kutlama vardi. Bu aslinda Almanlarin festivali ama iste amac kutlayalim bir seyler bir araya gelelim. :) Baktim benim cok sevdigim geleneksel lahana salatasindan yapmislar. Ama bu bizim bildigimiz gibi bir salata degil yani bol limon, bol zeytinyagli degil. Dostlarimiz Amerikali oldugu icin, kendi ulkelerinin geleneksel salatasini yapmislar. Nasil bizim Coban Salatamiz var ise onlarinda Coleslaw'lari var. Gerci cok cesit tarifleri var, ilerde diger cesitlerinede yer verecegim. Misafirlerinize degisik bir tat sunmak isterseniz, yapimi gayet basit ve malzeme acisindan da bulmasi cok kolay bir tarif.

Malzemeler

1 adet lahana (ic kismi)
2 adet orta boy havuc
3-4 adet salatalik tursusu
1 adet kucuk boy sogan
4-5 yemek kasigi mayonez
3-4 tatli kasigi elma sirkesi
1 tatli kasigi seker
Tuz

Derin salata kabina lahanayi ince ince kiyiniz. Havuclari rendenin ince kismindan rendeleyip ekleyiniz. Salatalik tursularini kalin rende yapip ekleyiniz. Soganlari da mumkun oldugunca ince kiyip onuda diger malzemelerin uzerine ekleyiniz.
Daha sonra mayonez, sirke, az tuz ve sekeri ekleyerekten cok iyi bir karisim yapiniz. 15-30 dk bekletip malzemeler marine olduktan sonra kayik tabakta servis yapiniz.
Afiyet olsun.

No comments: