Friday, November 7, 2008

Karnıbahar Salatası




Malzemeler

1 adet orta boy karnibahar
4 adet kirmizi pancar
4 adet salatalik tursusu
4 adet rendelenmis sarimsak
1 adet limon suyu
Zeytinyagi, tuz, kekik

Karnibaharlari buharda pisiriniz, isterseniz suda kaynatarak da pisirebilirsiniz ama sert olmasina dikkat edin hemen dagilabiliyor. Pancarlarin kabuklarini soyup suda kaynatarak pisiriniz soguduktan sonra suyunu dokmeyiniz.
Derin bir kaba karnibaharlarimizi koyunuz, pancarlarimizi ve salatalik tursulariniz kup kup keserek ekleyiniz. Baska bir kapta pancarlarimizin suyunun uzerine az zeytinyagi, az kekik, tuz, rendelenmis sarimsak ve limon suyu ile iyi bir karisim yaptiktan sonra sosumuzu salatamiza ekleyiniz. Buzdolabinda bir kac saat bu sosun icinde marine olduktan sonra servis yapiniz. Hos bir gorunum de elde etmis oluyorsunuz.
Afiyet olsun.

No comments: