Tuesday, January 13, 2009

Düğün Çorbası



Uzun sure oldu bir turlu yeni tarifler ekleyemedim. Aslinda elimde bir kac resim vardi sizlerle paylasmak istedigim, fakat notebook'um bilmedigim sebebten bozuldu (buyuk ihtimal statik elektrikten diye dusunuyoruz), o yuzden resimler orada kayitli idi ki maalesef o resimleri kaybettim. Umarim resimleri kurtarma sansim olacak.

Dun esimin bana cok bahsettigi corbayi yaptim, dedim resmini cekip hemen bloguma koyayim sizlerle paylasayim. Düğün Çorbası uzun zamandir bahsederdi ama anca yapma firsati oldu, gercekten yapimi kolay, cok pratik ve cok lezzetli bir corba.

Tarifi Gönül Candaş'in yemek kitabindan aldim.


Malzemeler

Yarim kilo kadar kirmizi et
2 kasik un
2 limon suyu
2 yumurta
Tereyagi, kirmizi biber


Kitap da aslinda malzemelerde etsuyu / parca haslanmis et diye bahsetmis ama ben tarifi biraz daha acmak istedim.

Dogranmis dana etlerini duduklude 5 bardak su ile 30-35 dk kadar pisiriniz. Etin suyunu corba tenceresine aliniz, kaynar durumda iken, bir taraftan derin bir kasede yumurta, limon suyu ve unu iyi bir sekilde cirpma teli ile karistiriniz. Daha sonra sicak etsuyundan azar azar ilave ederek karisimi durulastiriniz. Bu karisimi kaynayan et suyuna yavasca ilave ederek cirpma teli ile karistirarak biraz daha pisiriniz.
Kucuk bir tavada ince ince kiyilmis etleri, tereyag, kirmizi biber ile az kizarttiktan sonra corbaya ekleyiniz.

Benim ilk defa tattigim bir corba oldu ve cok begendim umarim sizlere begenirsiniz.

No comments: