Follow Me on Pinterest

Wednesday, May 7, 2008

Kadınbudu Köfte

101_0138

Universite ogrencilik yillarini herkes ozluyordur. Hicbirsey umrunuzda degil, tek derdiniz sinavlari verip sinifi gecebilmektir. Sanirim insanin hayatindaki en guzel yillari diyebilirim.
Kutahya'daki ogrencilik yillarimi Ozel Germiyanoglu Kiz Ogrenci Yurdu'nda gecirdim. Orada arkadaslarimla cok guzel anilarim oldu. Yurdumuzun yemekleri her zaman cok guzeldi. Ascimizin ellerine saglik.. Tabiki tarifi ondan almadim :) ama yurtta en cok sevdigim yemekti. Ne zaman Kadınbudu Köfte yapsam aklima o yillar gelir.

Malzemeler

1 su bardagi buharda pismis pirinc
750 gr kiyma
1 adet orta boy rendelenmis sogan
Yarim demet ince kiyilmis maydonoz
tuz, karabiber, kimyon
3 adet yumurta
Galeta unu
Sivi yag

Kiyma, rendelenmis sogan, maydonoz, tuz, karabiber, kimyon ve 1 adet yumurta iyice karistirilir. Daha sonra tanelerin ezilmemesi icin buharda pisirilmis pirinc eklenir tekrar karistirilir. Kofte sekli verilerek once galete ununa bulayin daha sonrada cirpilmis yumurtaya bulayarak isitilmis yagda altli ustlu kizartiniz. Sarimsakli yogurt sosu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

No comments: