Follow Me on Pinterest

Monday, May 11, 2009

Ispanaklı-Enginarlı Dip



Uzun suredir paylasmak istedigim bir tarifti. Yine misafirlerime yemek onu atistirmalik olarak sundugum ve bana servis icin zaman kazandiran lezzetlerden.
Burada davetlerde onden iceceklerle birlikte atistirmalik sunumlar hazirlanir, bir yandan sohbet ederken bir yandan da sicaklari sunuma hazirliyorsunuz.

Bu tarifi Turkiye'de yasayanlarinda uygulayabilmesi icin malzeme olarak cok basite indirdim. Sizde tarifi istediginiz sekilde degisim yapabilirsiniz. Ornegin enginarli yapmak istemezseniz sadece ispanaklida yapabilirsiniz, yada sadece enginarlida yapabilirsiniz. Bu sefer ben bol enginarli az ispanakli yaptim. Ispanaklari renk vermesi acisindan kullandim.
Ispanakli yapmak icin yarim kilo ispanaklari ayiklayip sicak suda pisirebilirsiniz yada pisirmeden direkt olarak da kullanabilirsiniz. Ben genelde dondurulmus ispanak kullaniyorum zamandan kazanmak icin, hepsindede ayni lezzeti aliyorsunuz.
Eger Italyan permesan peyniri bulamazsaniz sade kasar ile de yapabilirsiniz ama ben hic denemedim. Sanirim fazla bir fark edecegini sanmiyorum.

Malzemeler

1 konserve enginar kalbi
5-6 yaprak taze ispanak
1 dis sarimsak
2 kasik mayonez
1 su bardagi ince rendelenmis kasar peyniri
1 su bardagi ince rendelenmis Italyan permesan peyniri
Az tuz

Enginarlarin suyunu iyice suzunuz. Bir pecete yardimi ile de kurulayabilirsiniz. Derin bir kaba ince ince enginarlari dograyiniz. Daha sonra temizlenmis ispanaklari ince ince dograyiniz. Sarimsaklari uzerine rendeleyiniz. Uzerlerine peynirleri, mayonezi ve arzunuza gore tuz ekleyerekten iyice karistiriniz. Bu karisimi cam pisirme kabina alaraktan, 200 derece sicaklikta firinda 25-30 dk kadar orta katinda pisiriniz. Muhakkak sicak servis yapiniz. Ben bu sefer krakerle ile servis yaptim.
Gerek krakerleri dip'e batiraraktan yada bicak yardimi ile afiyet ile yiyebilirsiniz.
Arzu ederseniz Turk ekmegi ile servis yapabilirsiniz yada ince uzun Fransiz ekmeklerini dilimleyerek de kullanabilirsiniz. Yada sade Doritos cipsler ile de servis yapabilirsiniz, tercih size kalmis.
Yanina icecek tavsiylerim ise genelde soguk icecekler olacak. Bira yada kirmizi sarap bunlardan bir kaci tavsiylerim arasinda. Eger alkollu icecek tercihiniz degil ise buzlu cay yada cola da guzel bir icecek olabilir.
Umarim begeneceginiz bir tat olur.




Wednesday, May 6, 2009

Papatya Kurabiyelerim



Uzun suredir yogunlugumdan bloguma tarif ekleyemez oldum. Malum bahar gelince bizde herkes gibi kendimizi disarilara atmaya basladik. Cocuklu olunca, minnosu mutlu etmek icin o park bu park gezer olduk. Havalarin yagmurlu, kapali oldugu donemlerde ise dostlar arasi cay davetlerinde bulunduk. Bugun ise evde bir bosluk bulup bloguma cok sevdigim Amerikan usulu kurabiye tarifimi paylasmak istedim. Bir nevi Amerikan Cookie'si. Ben kurabiye diyorum. Cok guzel bir tarif elmali kurabiyelerimi yaparkende bu tarifimi cok kullaniyorum. Tarifi daha once aldigim kurabiye sekillendirme icin baskilar vardi, onun arkasindan tarifi okudum uyguladim cok da begendim. Agzida eriyor olmasi ki aradigim bir tatti hemen paylasmak istedim.
Umarim sizlerde dener ve begenirsiniz.


Malzemeler

1 paket eritilmis tuzsuz tereyagi yada margarin (ben tereyagi kullandim)
1.5 cay bardagi pudra sekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
2.5 cay bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz

Yag ve sekeri mikser ile iyice karistiriniz daha sonra diger malzemeleri ekleyiniz. Iyi bir karisimdan sonra sekil vermeye hazirdir. Duz zemin uzerinde 1/2 cm kalinliginda acip , kaliplarinizla sekil verebilirsiniz. Bu sefer ben kurabiye icin tabanca kullandim. Cok zevkli idi degisik degisik sekiller yaratabiliyorsunuz.
200 derece sicakliktaki firinda 6-7 dk da pisiyorlar. Pistikten sonra uzerini pudra sekerleri ile susleyebilirsiniz.