Friday, March 20, 2009

Karides Tava



En cok tukettigimiz ve misafirlerime de cogunlukla yemek önü sundugum bir tat. Yapiminin cok kolay olmasi ve lezzetli olmasi beni her zaman kurtarmistir. Hemen tarife geciyorum;


Malzemeler

1/2 kilo karides (temizlenmis/dondurulmus da olabilir)
2 yemek kasigi tereyagi
1 dis sarimsak
sarimsakli tuz (normal tuzda olabilir)
1/2 limon suyu
az ince kiyilmis maydonoz

Tereyaginda sarimsaklari 30 sn kadar pisiriniz ve hemen ardindan temizlenmis karideslerinizi ekleyiniz, sote yapiniz. Rengi pembeye donunce limon suyunu ve tuzu ekleyiniz. Servis yaparken ince kiyilmis maydonozlarinizi ekleyiniz. Arzu ederseniz ince kiyilmis feslegen yapraklari da ekleyebilirisiz. Ben sos olarak hazir McCormick'in Deniz Urunleri icin olan sosundan kullandim. Eger bulamazsaniz marketlerde, ketcap da sos isini gorur.
Afiyet olsun.

No comments: