Follow Me on Pinterest

Friday, October 17, 2008

Kayısılı Cupcakes (Halloween Yaklasirken)



Halloween yaklasirken tabiki bizde bu sene ev ici hazirliklarimiza basladik. Bahcemizde korkuluk, kapimizin onunde her evde oldugu gibi kabaklarimizi dizdik. En son hafta orumcek aglarimiz koyar ve mezar tasimizida dikeriz. Veeee bol bol sekerlerle evi doldurduktan sonra halloween'e haziriz demektir. Gelsin minikler ....

Minigimizn kostumu bile hazir. Henuz kendisi anlayacak yasta olmamasina ragmen hic bir cocuk kostumsuz kalmamali. Bu halloween oglumun ilki olacak. Bende oglusumun ilk halloweenini yani TR deki soylem ile cadilar bayramini cupcake'lerimle kutlamak istedim. Her zaman oldugu gibi hizli ve yapimi basit bir tarif seciyorum.

Malzemeler

3 seker -2 yumurta -3 un olarak (aciklamasi chocolatefall tarifinde bulabilirsiniz.
1 cay bardagi yogurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon kabugu rendesi
1/2 limon suyu
1 su bardagi kuru kayisi (suda az kaynatilmis, yumusatilmasi icin)
Uzerini suslemek icin renkli sekerler
Hazir vanilyali puding ve sut

Seker ve yumurtayi derin bir kapta iyice karistiriniz, bu sefer ben vanilyayida ekleyerek karistirdim. Daha sonra yogurt, kabartma tozu, limon kabugu rendesi, limon suyu ekleyerekten tekrar karistirin. En son olarak yumusamis olan kayisilarimizi kup kup keserek karisimimiza ekleyiniz ve kasikla karistiriz.
Daha sonra kucuk kek kaliplarina bu karisimizi esit miktarlarda dokunuz. 175-180 derecelik firinda pisiriniz. Benim firinimda 20 dk da pistiler.



Keklerimizin pismesine yakin pudingimizi hazirlayiniz ama sut olcusunu tarif edilenin 1/4 oraninda azaltarak pisiriniz. Amac pudingimizi biraz daha katilastirmak. Keklerimiz pistikten sonra uzerilerini keserek duzlestirdim, pudingimizin yanlardan cok akmamasi icin. Daha anlasilir olmasi icin yukariya resmini ekledim.
Uzerlerine pudingimizi surdum ve renkli sekerlerimizle sonbahar ve halloweene uygun olarak susledim.
Tabi kalan kek parcalarini daha sonra ben kahvem ile keyifle yedim. :)



Miniklere afiyet olsun...

2 comments:

Tulez Lochner said...

Cok guzel gorunuyorlar cupcakeler, ellerine saglik.. Bende de olsa keske yemek yapma marifeti..

eylem said...

Tesekkur ederim Tulez.
Eminim sizde guzel tarifleri yapiyorsunuzdur.