Yemek yapmak sanattir. Yemek yemeyi cok seven bence yemek yapmayi da cok sever. Bir nevi hayalgucunu kullanmaktir. Basmakalip tariflere bagli kalmamali, kendinizce bilindik tariflere eklemeler yada cikarmalar yapabilir, yeni yeni tatlar meydana getirebilirsiniz. Resim yapmak gibi birsey, renkleri karistirirsiniz icinizden geldigi gibi ve ortaya harika bir tablo cikar...
Bugun guzel Turk cayimizin yanina guzel bir kurabiye yapmak istedim. Kendimce denedigim bu tarifi umarim sizlerde begenirsiniz.
Malzemeler
250 gr tuzsuz margarin/tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi seker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabugu rendesi
Aldigi kadar un
Pudra sekeri
Tum malzemeleri bir kapta karistirip kulak memesi yumusakliginda hamur haline getiriyoruz. Kucuk parcalar alip elimizde yuvarlayip tepsimize diziyoruz.
200 derecelik firinda 10 dk kadar pisiriyoruz. Pistikten sonra servis tabagina alip sicakken pudra sekeri serpistiriyoruz.
No comments:
Post a Comment