Follow Me on Pinterest

Wednesday, April 9, 2008

Ispanaklı Börek

Uzun bir aradan sonra yeniden tariflerime donmek cok guzel. Daha oncede belirtmis oldugum gibi beklenen melegimiz 7 Subatta dunyaya merhaba dedi. Anne ve bebek birbirimize anca alisiyoruz. Bu alisma doneminde mutfagimda genelde hazir, kutulu, hizli ve pratik yemekleri tercih ettim. Arada sirada babamiz anneye yardimci olmak icin aksam yemeklerini disaridan temin etti.
Bu haftasonu gelecek olan misafirime hazirladigim ispanakli borek tarifimiz sizlerle paylasmak istedim.

borek

Malzemeler

1 Paket Yufka
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta
250 gr yarimyagli beyaz peynir
2 su bardagi yogurt
1 paket Ispanak (yarim kilo kadar)
1 bag taze sogan
1 sise maden sodasi
Kirmizi toz biber, tuz, susam, corek otu

Herkes ispanakli boregi bilir ama isin sirri yufkalarin arasina surecegin sosta. Ispanaklari ve taze soganlari temizleyip yikadiktan sonra derin bir kaba dogruyoruz, uzerine peyniri rendeliyoruz. Kirmizi biber cok az tuz ve cok az yag ekleyerek harcimizi olusturyoruz.
Sosunu icin derin bir kapta, yogurt, kalan sivi yag, yumurta ve maden sodasini karistiriyoruz. Duz bir tepsiyi az yaglayarak 1 adet yufkamizi yerlestirip sosumuzdan dokup iyice yufkanin her tarafina yayiyoruz. Daha sonra ikinci kat yufkayi uzerine yerlestiriyoruz ve harcimizi koyuyoruz. Harcimizin uzerine yufka ile kapatip tekrar sosumuzu dokuyoruz ve son olarak bir adet daha yufka daha yerlestiriyoruz. En son uzerine sosumuzu dokerek her tarafina yayiyoruz. Arzu ederseniz susam ve corek otu ile guzel bir goruntu verebilirsiniz.
Ben bu sosun boreklerime verdigi lezzeti cok seviyorum, umarim sizlerde begenirsiniz.
Afiyet olsun..

No comments: