Follow Me on Pinterest

Tuesday, February 8, 2011

Cupcake (Oglumun 3. Yasgunu)



Her sene oglusumun dogum gunu icin pasta yapacagim dedim ama bir turlu yapma firsatim olmadi. Dogum gunu partisine oldukca buyuk arkadas grubu gelince hep careyi hazir almada buldum.Dogum gunu menumuz, dogum gunu keki, pizza, meyva salatasi, anneler icin salatalar menumuzun bas listesinde idi, plastik catal bicaklar, kagit tabaklar, suslemeler, balonlar da dekorasyonlardan bir kaci idi.Bu sene okula basladigi icin, okuldaki arkadaslari ile dogum gununu kutladik. Bu da benim icin guzel bir firsatti. Dogum gunu icin menumuz kucuktu bu sefer. Cupcake ve cilek-kavundan olusan meyva salatasi idi. Cupcake olmasi, yemesi-servisi acisindan cok kolay, ve ozellikle cocuklar bayiliyor olmasindan secimimdi..
Cupcake'leri fazla dekorasyon yapamadim, cunku sinifta bir cok arkadasinin yiyecek alerjisi vardi. Bu ulkede yiyecek alerjisi cok yaygin bir durum.Malzemelerimi titizlikle onlara gore sectim. Yinede goruntusu fena degildi.

Bu tarifle yaklasik 22 tane cupcake yapabilirsiniz.

Malzemler

4 adet yumurta
3 kap toz seker
4 kap un (all purpose)
1 1/2 kap sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(turk vanilyasi)
1/2 kap yag
1/2 adet limon kabugu rendesi
Kekler icin kagit kaplar

Kekin yapilisi; Yumurta ve sekeri derin bir kapta mikserinizin yavas ayarindan baslayarak en hizli ayarina getirerek cok iyi bir karisim yapiniz. Daha sonra diger malzemeleri ekleyiniz ve tekrar yavas ayarda biraz karistirdiktan sonra biraz hizli ayarda karistiriniz. Daha sonra yaglanmis kek kagit kaplarini tepsinizde dizerek, kasik yardimi ile karisimi kaplarin yarisini dolduracak sekilde koyunuz. Yaklasik 175 derecelik firinda ve firinin orta bolumunde 25 dk kadar pisiriniz. Ince bicak veya kurdan yardimi ile pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.

Uzerindeki krema tercihim, burada cok yaygin olan buttercream oldu.

Uzeri Icin

125 gr margarin (1 stick circo) - oda sicakliginda olmasi gerek, kesinlikle eritmeyiniz-
453 gr pudra sekeri ( 1 lb pudra sekeri ) yarim kilodan bir cay bardagi eksiltebilirsiniz
1 paket vanilya
1 tbsp meringue powder (TR de bulamazsaniz, bunu kullanmasinizda olabilir, kremanin erimemesi icin tavsiye ediliyor)
8-9 yemek kasigi su ; belki daha cok , ben yanimda 1 bardak su bulundurdum eklemek icin
Gida boyasi

Oda sicakligindaki margarinizi ve pudra sekerinizi mikser yardimi ile dusuk hizda iyice karistiriniz. Yaklasik 15-20 dk kadar suruyor. Karisim sirasinda cok top top olursa 1-2 kasik (yada daha fazlada olabilir) su yardimi ile yumusatabilirsiniz. Eger hala top top ise, karisimda ara sira su ekleyerek krema yumusakligina getirmelisiniz. Daha sonra meringue powder, vanilya ekleyerek karisima devam edinizve en son sevdiginiz renkli boyayi ekleyerek karistiriniz. Karisimin kivami krema kiavminda olmali. Kivami 1'er kasik su ekliyerek kendinize uygun ayarlayiniz. Ben yaklasik 9 yemek kasigi su kullandim.
Krema hazir olduktan sonra pompa yardimi ile (tip 3D) kekleriniz soguduktan sonra susleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...