Follow Me on Pinterest

Wednesday, July 23, 2008

Chocolatefall

DSC_0139 copy

Cok dusundum ben bu pastaya ne isim koysam diye. Tamamen kendime ait tarifi ile guzel bir isim koyayim dedim.Icindeki degisik meyva karisimdan dolayi 'meyva cenneti' mi olsun derken en sonunda gorunumunden dolayi bana selaleyi andirmasi adina 'chocolatefall' koymak daha iyi dedim.

Arkadasim bir telefon acip 'eylem sana geliyorum' demesi ile benim mutfaga kosmam bir oldu. Elmali kurabiye mi yapsam, yok dedim o uzun surer yetistiremeyebilirim, uzumlu kek mi yapsam , yoksa havuclu mu derken en guzeli hepsini karistirayim soyle guzel bir kek yapayim dedim.

Genelde kek olculerim 3 cay bardagi seker - 2 yumurta - 3 cay bardagi un seklindedir. Eger olculeri artirmak isterseniz kisi saysina gore 4-3-4 , 5-4-5 seklinde arttirabilirsiniz. Kolay akilda kalan olcu sekli. Ortadaki sayi her zaman yanlardan 1 eksik.

Malzemeler

3 seker -2 yumurta -3 un olarak
1 su bardagi sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet rendelenmis elma
3 adet orta boy rendelenmis havuc
1 adet muz
1/2 cay bardagi sivi yag
1/2 portakal kabugu rendesi
1/2 limon kabugu rendesi
1 su bardagi ceviz (robottan gecirilmis)
1/2 su bardagi kuru uzum (az suda bekletilip sismesini bekleyiniz)
Tarcin

çikolatasi için;

2 adet yumurta sarisi
1 su bardagi seker
1 corba kasigi misir nisastasi
1 paket vanilya
1 corba kasigi muz likoru
1 lt sut

Kek;

Oncelikle seker ve yumurtayi derin bir kapta seker eriyinceye kadar karistiriyoruz. Daha sonra un, yag, vanilya, kabartma tozu, sut, ceviz, portakal-limon kabugu rendesi ve tarcin konularak iyice karistirilir. Karisimdan sonra uzumler, elma-havuc rendesi ilave edilerek kasikla tekrar karistiriniz. Yaglanmis kek kalibina bosaltarak 175 derecelik firinda icinin hamur olmamasi seklinde pisiriniz. Yaklasik 35-40 dk ama her firinin pisirme sekli farklidir o yuzden gozlemleyiniz.

Cikolatasinin yapimi;

Derin tencerede yumurta sarisi, nisasta ve bir kac kasik sut iyice ezilir. Onceden kaynatilmis sut yavas yavas konur; karistirlarak pisirilir. Icine vanilya ve likor eklenir. Uzeri kaymak tutmamasi icin ara ara karistirilip ilitilir. Ilikligi sicaga yakin olsun.

Daha sonra pisen kekimizi sicakligi gitmeden ortadan ikiye kesiniz ve araya cikolata sosu surunuz. Uzerine dilimlenmis muzlari koyunuz. Tekrar az cikolata sosu dokup ust keki uzerine kapatiniz ve kalan sosu kekimizin uzerinde yavas yavas gezdirerek dokunuz.

Iste "Cikolatanin Selaleye Donustugu" an :)

Soguduktan sonra servis yapiniz.